Tavaszi pillangós torta

 2009.04.13. 02:13

 Ez a legújabb tortám, a kedvencem :)

Címkék: torta pillangó fondán

A bejegyzés trackback címe:

https://edetorta.blog.hu/api/trackback/id/tr131061865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Margit2 2009.04.13. 07:38:20

Szia Ede!
Ennek már bizony itt volt az ideje, hogy a sok szép tortádnak saját blogot nyissál! Gratulálok! Nagyon szép ízléses a blogod, akárcsak a tortáid!

anuka 2009.04.14. 14:22:29

Ez a torta is fantasztikus lett Ede! Moocska

Edelény (törölt) 2009.04.15. 20:51:24

Köszönöm mindkettőtöknek és örülök, hogy benéztetek hozzám! :)

polag · http://wwwedesvilag.blog.hu/2010/08/26/title_1575752 2009.05.13. 18:01:30

Szia kedves Ede!
Elárulnád, hogyan készíted a fondantot?
előre is köszönöm!

Edelény (törölt) 2009.05.13. 20:11:23

@polag:

Szia Polag,

íme az eredeti recept, alatta pedig, amiket változtattam rajta az első adag elkészítése után.

Fondant:

Hozzávalók:
(1 bögre 250 ml)

425 gr marshmallow (MM)
2 ek víz
1/2 teáskanál só
2 teáskanál citromlé (friss vagy üveges)
2 teáskanál kukoricaszirup
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 teáskanál citrom kivonat
kb. 7 bögre (cup) átszitált porcukor ( kb. 1 kg)
kb. 1/2 bögre növényi zsíradék

Kikenek vastagon egy műanyag tálat, beleöntöm a MM-t, hozzáadom a vizet és egyszeri keveréssel felolvasztom a mikróban. Hozzáadom a kukorica szirupot, a citromlevet, a sót és a vaníliát. Alaposan összekeverem. Aztán kezdem adagolni a porcukrot bögrénként, mindegyik után alaposan megkeverve a masszát. Az 5. bögre után alaposan bezsírozom a kezem és a fondantot kiöntöm a tálból, úgy kezdem hozzágyúrni a 6. majd a 7. bögre porcukrot. Közben folyamatosan zsírozom a kezem. Ha a végén túl lágynak érezzük a masszát, adjunk még hozzá egy bögre átszitált porcukrot.
Amikor alaposan összedolgoztuk a masszánkat külsejét zsírozzuk be és légmentesen csomagoljuk el.

Tapasztalataim:
Nagyon jó állagú fondant az eredmény. A kivonat(ok) az ízén is finomítanak. Sajnos nem volt citrom kivonatom, pedig nagyon jót tett volna az ízének. Citrom kivonat hiányában, a második adagnál 3 teáskanál citromlét kevertem hozzá. A vanília kivonat egy kicsit sötétít a színén (halványan igaz, mert nem sok az 1 tk-i mennyiség), de ha hófehéret szeretnénk, akkor kihagyhatjuk. Az eredeti recept sómennyisége nekem nagyon sok volt, sós utóízt kölcsönzött a fondantnak, így a második adag készítésénél nem tettem bele még negyed teáskanálnyit sem.

dorothy62 2009.05.30. 13:21:05

Hello, üdvözletem ismeretlenül is, köszönöm az inspirációt, ma megsütöttem az általad ajánlott fondannal a tortámal, elsőre eléggé tetszik nekem ez a fondanos módszer. Nézd meg te is. izrobbanas.freeblog.hu
süti beállítások módosítása